Протоколы заседаний Президиума ФДСУ

Рупор руководства ФДСУ

Moderator: Raven

Президиум ФДС
2 разряд ;-)

Протоколы заседаний Президиума ФДСУ

Post by Президиум ФДС » Thu Mar 17, 2016 3:20 pm

ПРОТОКОЛ №28-01.2016
28.01.2016 м.Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Присутні члени Президії: В. Марчук, Я. Козло, Є. Бублик, П. Якимчук
Члени Ревізійної комісії: Ю. Бурлаченко
Голова – Марчук В.
Секретар засідання – Бублик Є.
Представник спортивної секції – Лисенко Є.

Порядок денний:
1. Визначення розміру членських внесків на 2016 рік.
2. Стан справ з офіційним визнанням дельтапланерного спорту в Україні.
3. Окремі питання підготовки до ЧУ-2016 та ЧЄ-2016.
4. Питання про укладення угоди про співробітництво між ФДСУ і ФАСУ.

1. Слухали: Козло Я., Бурлаченко Ю., Марчука В., Бублика Є., Якимчука П. щодо питання про визначення розмірів членських внесків у ФДСУ у 2016 р.
Вирішили: встановити розмір членських внесків на 2016 рік для учльотів, студентів та нелітаючих членів ФДСУ – 150 грн; для фріфлаєрів – 300 грн; для спортсменів – 500 грн.

2. Слухали: Буралченко Ю. про стан справ з офіційним визнанням дельтапла-нерного спорту в Україні.
Вирішили: Доручити Бурлаченко Ю. контролювати прийняття у Міністерстві та, за необхідності, доопрацювання Національних правил проведення дель-тапланерних змагань.

3. Слухали: Козло Я., Бурлаченко Ю., щодо ряду питань підготовки збірної до ЧЄ-2016 та організації проведення ЧУ-2016.
Вирішили: доручити Бублику Є. вивчити процедуру актуалізації бази даних ліцензій вітчизняних спортсменів та направити запит у ФАІ для надання ЧУ-2016 статусу 2-ї категорії ФАІ.

4. Слухали: Марчука В. про доцільність укладення угоди про співробітництво між ФДСУ і ФАСУ.
Вирішили: Уповноважити Марчука В. укласти угоду про співробітництво між ФДСУ і ФАСУ.

Президент ВФДСУ Марчук В.І.

Секретар засідання Бублик Є.О.

Президиум ФДС
2 разряд ;-)

Re: Протоколы заседаний Президиума ФДСУ

Post by Президиум ФДС » Thu Mar 17, 2016 3:22 pm

ПРОТОКОЛ №16-02.2016
16.02.2016 м. Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Присутні члени Президії: В. Марчук, Я. Козло, Є. Бублик, А. Червоненко
Члени Ревізійної комісії: Ю. Бурлаченко
Голова – Марчук В.
Секретар засідання – Бублик Є.

Порядок денний:

1. Обговорення можливостей виплати внеску FAI;
2. Порядок та можливості виплати внеску в ФАСУ;
3. Актуалізація питань з приводу організації та проведення Чемпіонату України 2016 р.;
4. Стан справ із можливістю проведення «Кубку завзятих».

1. Слухали: Козло Я., Марчука В., Бублика Є., Червоненко А. Бурлаченко Ю. щодо можливості сплати членських внесків у ВФДСУ у 2016 р.
Вирішили: в найближчий час визначитись із шляхами надходження фінансів для вчасної сплати внеску.

2. Слухали: Козло Я., Марчука В, Бублика Є. щодо питань перспективи збору членських внесків у ВФДСУ у 2016 р.
Вирішили: Доручили інтенсифікувати збір внесків та відшукання спонсорських каналів фінансування для вчасної оплати внеску FAI від ВФДСУ.

3. Слухали: Марчука В., Бурлаченко Ю. Козло Я., Червоненко А. про стан справ з реєстрацією змагань 2016 р. в міністерстві молоді та спорту.
Вирішили: Не інтенсифікувати процес реєстрації змагань 2016 року в міністерстві молоді та спорту через наявний брак часу до кінцевого терміну реєстрації.

4. Слухали: Марчука В., Бурлаченко Ю. Козло Я., Червоненко А. про необхідність розподілення напрямків прикладання зусиль у проведенні Чемпіонату України 2016 р.
Вирішили: Розподілили сектори відповідальності за виконання робіт з підготовки проведення Чемпіонату України 2016 р.

5. Слухали: Марчука В. про стан справ з наявністю потенціальних учасників початкових змагань «Кубок завзятих».
Вирішили: Перенести дату проведення змагань, орієнтовно на кінець літа, через брак підготовлених спортсменів-початківців. Провести на початку травня учбово-тренувальних зборів для підвищення льотної майстерності учльотів дельтапланерних клубів.

Президент ВФДСУ Марчук В. І.

Секретар засідання Бублик Є. О.

Президиум ФДС
2 разряд ;-)

Post by Президиум ФДС » Thu Mar 17, 2016 3:23 pm

ПРОТОКОЛ №15-03.2016
15.03.2016 м. Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Члени Ревізійної комісії: Ю. Бурлаченко, В. Єлдінов
Представники спортивної секції – Є. Лисенко

Голова – В. Марчук.
Секретар засідання – Є. Бублик.

Порядок денний:
1. Обговорення Положення проведення Чемпіонату України з дельтапланерного спорту 2016 р.
2. Визначення та розподілення обов’язків по організації та проведенню Чемпіонату України з дельтапланерного спорту 2016 р.
3. Обговорення бюджету ВФДСУ та способів його наповнення.
4. Прийняття Правил проведення спортивних змагань з дельтапланерного спорту в Україні.
5. Обговорення та прийняття Правил впорядкування прав та статусу членства у ВФДСУ.

1. Слухали: Козло Я., Бурлаченко Ю., Марчука В., Бублика Є., Червоненко А., Єлдінова В., Лисенко Є. щодо питання розмір стартових внесків учасниками Чемпіонату України з дельтапланерного спорту 2016 р.

Вирішили: встановити розмір стартових внесків для членів ВФДСУ – 1000 грн; для усіх інших пілотів – 1500 грн.

Слухали: Пропозицію Червоненко А. – строк термін строку сплати стартового внеску та ввести пеню за перевищення строку.
Вирішили: пропозицію відхилити.

Слухали: пропозицію Бурлаченко Ю. про перенесення у проекті Положення змагань складу п.8.3 у п. 5.1.
Вирішили: пропозицію прийняти.

Слухали: пропозицію Козло Я. про виключення у проекті Положення змагань пунктів про джерела фінансування.
Вирішили: пропозицію прийняти.

Вирішили: доопрацювати проект Положення проведення Чемпіонату Украї-ни з дельтапланерного спорту 2016 р. з урахуванням пропозицій та викласти його на громадське обговорення не пізніше, ніж у тижневий строк.

2. Слухали: Червоненко А. про вартість одного з варіантів забезпечення санітарно-гігієнічних умов проведення змагань.
Вирішили: Не купувати біотуалети та не орендувати їх через нестачу коштів.

Слухали: Козло Я., Бурлаченко Ю., Марчук В., Лисенко Є. про розподілення задач, посад та обов’язків у проведенні Чемпіонату України з дельтаплане-рного спорту 2016 р.
Вирішили: Доручити Марчуку В. агітацію та збір стартової команди, підбір та попередні переговори з кандидатам на посаду Керівник польотів змагань.
Вирішили: назначити Головним суддею змагань Лисенко Є. та доручити йому організацію онлайн-реєстрації учасників.
Вирішили: назначити координатором змагань Козло Я.
Вирішили: доручити питання забезпечення підготовки карт, таск-бордів та виробництво футболок з символікою змагань доручити Матвєєву О.
Вирішили: доручити придбання комплектів винагород та бланків грамот переможців Бублику Є.

3. Слухали: Козло Я., Бурлаченко Ю., Бублика Є. щодо стану бюджету ВФСУ та пошуку шляхів сплати внеску FAI до ФАСУ.

Козло Я. вніс пропозицію запропонувати керівництву фірми «АЕРОС» стати спонсорами ВФДСУ, а за це зарахувати всіх пілотів «АЕРОС» до складу ВФДСУ з правами пілотів-спортсменів.

Вирішили: підтримати пропозицію Козло Я. Доручити Марчуку В. та Козло Я. провести переговори із керівництвом «АЕРОС» під час проведення зустрічі з піонерами дельтапланеризму, які організували чи брали участь у першому Всесоюзному зльоті дельтапланеристів.

4. Слухали: Козло Я., Бурлаченко Ю., Марчука В., Бублика Є., Червоненко А., Єлдінова В., Лисенко Є. про необхідність прийняття Правил проведення спортивних змагань з дельтапланерного спорту в Україні.
Козло Я. вніс пропозиції корекції у п. 3.3.1, 3.4.5 проекту Правил.
Вирішили: Прийняти внести запропоновані корекції. Надати відредаговану версію Правил проведення спортивних змагань з дельтапланерного спорту в Україні на затвердження у Президію ВФДСУ.

Президиум ФДС
2 разряд ;-)

Post by Президиум ФДС » Tue Feb 28, 2017 2:06 pm

ПРОТОКОЛ №01-04.2016
01.04.2016 м. Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Члени Ревізійної комісії: Ю. Бурлаченко, В. Єлдінов
Представники спортивної секції – Є. Лисенко

Голова – В. Марчук.

Порядок денний:
1. Затвердження Положення змагань Заочний Кубок України (ЗКУ) 2016р.
2. Затвердження Положення змагань «Кубок скаженого собаки» (КСС) 2016р.
3. Прийняття Дрозда І. В. у члени ВФДСУ згідно поданої їм заяви.

1. Слухали: Козло Я., Бурлаченко Ю., Марчука В., Бублика Є., Червоненко А., Єлдінова В., Лисенко Є. щодо затвердження Положення ЗКУ 2016 р. у за-пропонованій редакції.
Вирішили: прийняти та затвердити Положення ЗКУ 2016 р. у запропонованій редакції.

2. Слухали: Козло Я., Бурлаченко Ю., Бублика Є., Червоненко А., Лисенко Є. щодо обговорення пунктів Положення КСС 2016 р.

Вирішили: прийняти та затвердити редакцію Положення КСС 2016 р. після внесення правок, запропонованих Бурлаченко Ю.

3. Слухали: Козло Я., Марчука В., Бублика Є., Червоненко А., Якімчука П. про прийняття до лав ВФДСУ пілота Дрозд І. В. згідно поданої їм заяви.

Вирішили: Дрозда І. В. прийняти до лав ВФДСУ.

Президиум ФДС
2 разряд ;-)

Post by Президиум ФДС » Tue Feb 28, 2017 2:06 pm

ПРОТОКОЛ №28-04.2016
28.04.2016 м. Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Присутні члени Президії: В. Марчук, Я. Козло, Є. Бублик, А. Червоненко, П. Яким-чук.

Голова – В. Марчук.

Порядок денний:
1. Прийняття Бодрого О.О. у члени ВФДСУ на підставі поданої їм заяви.

1. Слухали: Козло Я., Марчука В., Бублика Є., Червоненко А., Якимчука П. про прийняття до лав ВФДСУ пілота Бодрого О.О. згідно поданої їм заяви.

Вирішили: прийняти Бодрого О.О. до лав ВФДСУ.

Президиум ФДС
2 разряд ;-)

Post by Президиум ФДС » Tue Feb 28, 2017 2:07 pm

ПРОТОКОЛ №01-06.2016
01.06.2016 м. Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Присутні члени Президії: В. Марчук, Я. Козло, Є. Бублик, А. Червоненко, П. Яким-чук.

Голова – В. Марчук.

Порядок денний:
1. Прийняття Диріва І.Я. у члени ВФДСУ на підставі поданої їм заяви.

1. Слухали: Козло Я., Марчука В., Бублика Є., Червоненко А., Якимчука П. про прийняття до лав ВФДСУ пілота Диріва І.Я. згідно поданої їм заяви.

Вирішили: прийняти Диріва І.Я. до лав ВФДСУ.

Президиум ФДС
2 разряд ;-)

Post by Президиум ФДС » Tue Feb 28, 2017 2:07 pm

ПРОТОКОЛ №30-09.2016
30.09.2016 м. Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Присутні:
Члени Президії: В. Марчук, Я. Козло, Є. Бублик, А. Червоненко.
Представник спортивної секції: Ю. Бурлаченко.

Голова засідання – В. Марчук.

Порядок денний:
Прийняття положення про правила розрахунку рейтингу спортсменів-дельтапланеристів у 2017 році (Рейтинг-2017).

Слухали:

Ю. Бурлаченко, Я. Козло, В. Марчука, А. Червоненко про правила розрахунку рейтингових показників спортсменів-дельтапланеристів у 2017 році.

Вирішили:

1. Запропоновані Спортивною Секцією зміни в положення про правила розра-хунку рейтингу у 2017 році дообговорити на форумі і прийняти не пізніше 20 грудня 2016 року. У випадку відсутності консенсусу по змінах, Положення буде автоматично продовжене в діючій редакції.
2. Початок льотного сезону 2017 року перенести на 21 грудня 2016 року.

Президент ВФДСУ В. Марчук

Секретар засідання Є. Бублик

Президиум ФДС
2 разряд ;-)

Post by Президиум ФДС » Tue Feb 28, 2017 2:08 pm

ПРОТОКОЛ №14-12.2016
14.12.2016 м. Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Присутні:
Члени Президії: В. Марчук, Я. Козло, Є. Бублик, А. Червоненко.
Представники спортивної секції: Ю. Бурлаченко, Є. Лисенко.
Представник Ревізійної комісії: В. Єлдінов.

Голова засідання – В. Марчук.

Порядок денний:
1. Прийняття положення про порядок розрахунку рейтингу спортсменів-дельтапланеристів у 2017 році (Рейтинг-2017).
2. Прийняття положення про порядок формування національної збірної коман-ди України з дельтапланерного спорту.
Слухали:
Є. Лисенко, Я. Козло, А. Червоненко, Ю. Бурлаченко, В. Єлдінов про змі-ни та доповнення у порядку розрахунку рейтингових показників спорт-сменів-дельтапланеристів у 2017 році.
Вирішили:
Прийняти положення про порядок розрахунку рейтингу спортсменів-дельтапланеристів у 2017 році (Рейтинг-2017) з урахуванням запропоно-ваних виправлень та доповнень.

Результати голосування:
«За»: троє;
«Проти»: жоден;
«Утримався»: один.
Слухали:
Я. Козло, А. Червоненко, Є. Лисенко про порядок формування націона-льної збірної команди України з дельтапланерного спорту.
Вирішили:
Прийняти положення про порядок формування національної збірної ко-манди України з дельтапланерного спорту.

Результати голосування: Одноголосно «За».

Президент ВФДСУ В. Марчук

Секретар засідання Є. Бублик

-tyt--
МСМК ;-)))

Post by -tyt-- » Fri May 19, 2017 12:50 pm

ПРОТОКОЛ №15-05.2017
15.05.2017 м. Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Присутні члени Президії: В. Марчук, Я. Козло, І. Тарасюк, Р. Азьомов, В. Ткаченко

Голова – В. Марчук.
Секретар засідання – В. Ткаченко

Порядок денний:
Прийняття Данильченко К. А. у члени ВФДСУ на підставі поданої їм заяви.

Слухали: В. Марчука про прийняття до лав ВФДСУ пілота Данильченко К. А. згідно поданої їм заяви.

Вирішили: прийняти Данильченко К. А. до лав ВФДСУ.

Секретар засідання Ткаченко В. В.

Frantsyz
1 разряд ;-)

Post by Frantsyz » Sun Mar 04, 2018 7:14 pm

ПРОТОКОЛ №25-02.2018
25.02.2018 м. Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Присутні члени Президії: В. Марчук, Я. Козло, Р. Аземов, І. Тарасюк, В. Ткаченко.
Член Ревізійної комісії: Є. Бублик.

Голова – В. Марчук.
Секретар засідання – В. Ткаченко.

Порядок денний:
1. Список збірної України на 2018 р.
2. Обговорення бюджету ВФДСУ на 2018р. та способів його наповнення.
3. Визначення кваліфікації пілотів ВФДСУ.(Додаток 1)
4. Положення про громадську кваліфікаційну комісію ВФДСУ (Додаток 2)
5. Статуси членів ВФДСУ (актив чи пасив).
6. Регістрація нового статуту ВФДСУ.

1. Слухали: Я. Козло, Р. Аземов, І. Тарасюк, В. Марчук , щодо затвердження списку пілотів збірної України на 2018 р.

Вирішили: Затвердити список пілотів, згідно положення про збірну , що складається з таких членів ВФДСУ.:
1. Бондарчук
2. Лисенко
3. Темник
4. Бублик
5. Бурлаченко
6. Мороз
7. Козло Я. (резерв)
8. Матвєєв О. (резерв)

2. Слухали: Я. Козло, Р. Аземов, В. Ткаченко, І. Тарасюк, В. Марчук, щодо cтану бюджету ВФСУ та способів його наповнення, a також пошуку шляхів сплати внеску FAI до ФАСУ.

Я. Козло, вніс пропозицію підвищити членські внески для пілотів-спортсменів, пілотів-фрифлаерів і учльотів.

Вирішили: підтримати пропозицію Я. Козло. І постановили розмір членских внесків для членів ВФДСУ у розмірі:
- 700 грн для пілотів-спортсменів.
- 400 грн для пілотів-фрифлаерів.
- 200 грн для пілотів-учльотів.

3. Слухали: Я. Козло, Р. Аземов, І. Тарасюк, В. Ткаченко, Є. Бублик щодо необхідності об’єктивного визначення кваліфікації пілотів ВФДСУ. (Додаток 1)

Вирішили: підтримати пропозицію Я. Козло. І затвердити нове положення про кваліфікацію пілотів та інструкторів ВФДСУ. (Додаток 1)

4. Слухали: Я. Козло, Р. Аземов, І. Тарасюк, В. Ткаченко, В. Марчук, Є. Бублик про поточне положення справ громадської кваліфікаційної комісії ВФДСУ.

Вирішили: підтримати пропозицію Я. Козло. І затвердити нове положення про громадську кваліфікаційну комісію ВФДСУ. (Додаток 2)

5. Слухали: Я. Козло, Р. Аземов, І. Тарасюк, В. Ткаченко, В. Марчук, Є. Бублик про поточне положення справ щодо статусів членів ВФДСУ.

Вирішили: підтримати пропозицію Я. Козло. І затвердити нове положення щодо статусів членів ВФДСУ. (Додаток 3)

6. Слухали: Я. Козло, Р. Аземов, І. Тарасюк, Ткаченко В., Бублика Є. щодо необхідності обговорення реестрації нового статуту ВФДСУ з юристом ВФДСУ.

Вирішили: виконати регістрацію нового статуту ВФДСУ.

Президент ВФДСУ: Марчук В.І.

Секретар засідання: Ткаченко В.В.
Knowing is not enough - We must apply.
Willing is not enough - We must do :men:
(JWvG)

Frantsyz
1 разряд ;-)

Post by Frantsyz » Tue Jan 15, 2019 8:22 pm

Додаток 1.

ПОЛОЖЕННЯ ПРО КВАЛІФІКАЦІЮ ПІЛОТІВ ДЕЛЬТАПЛАНІВ ТА ІНСТРУКТОРІВ
1.0. Загальні вимоги до кваліфікації пілотів дельтапланів.
Кандидат на отримання Свідоцтва пілота дельтаплана повинен відповідати наступним вимогам:
- мати не менше 5 годин самостійного нальоту в якості пілота дельтаплану, включно з 3 польотами тривалістю понад 5 хвилин,
- здійснити не менше 50 успішних злетів та посадок.
1.1. Свідоцтва пілота дельтаплану встановлюються п’яти категорій:
• категорія А (відповідає SafePro 2);
• категорія В (відповідає SafePro 3);
• категорія С (відповідає SafePro 4);
• категорія D (відповідає SafePro 5);
• категорія Е (відповідає SafePro 5).
Найвища категорія - Е.
1.2. Визначення рівня кваліфікації пілотів та присвоєння категорій здійснює Громадська кваліфікаційна комісія ВФДСУ.
Запис стосовно кваліфікації пілота заноситься в Додаток до Свідоцтва пілота дельтаплану ВФДС України.
1.3. За рішенням ГКК, кандидат на присвоєння / підвищення категорії повинен пройти перевірку рівня теоретичних знань зі спеціальних дисциплін у громадських інспекторів, які мають на це допуск від Громадської кваліфікаційної комісії ВФДСУ.
1.4. При підвищенні категорії пілота дельтаплану робиться відповідна відмітка в Додатку до Свідоцтва пілота дельтаплану ВФДСУ.
1.5. Класифікація пілотів дельтаплану.
1.5.1. Вимоги до кандидата на присвоєння кваліфікації пілота дельтаплану категорії А.
Кандидат на присвоєння категорії А пілота дельтаплану повинен пройти відповідну підготовку в об’ємі практичних навичок Safe Pro, ступінь 2.
1.5.2. Вимоги до кандидата на присвоєння кваліфікації пілота дельтаплану категорії В.
Категорія В пілота дельтаплану присвоюється на умовах, якщо кандидат:
а) має Свідоцтво пілота дельтаплану і відповідає вимогам кваліфікації категорії А;
б) має загальний наліт на дельтаплані понад 20 годин, у т.ч. 1 політ тривалістю понад 1 годину;
має практичний досвід польотів не менше, ніж на трьох різних стартах, виконав не менше 75 польотів.
в) засвоїв програму з дисциплін:
аеродинаміка дельтаплану;
авіаційна метеорологія.
г) продемонстрував уміння виконувати маневри, які дозволяють літати в динамічних потоках обтікання, правильно розраховувати і виконувати посадку на майданчик 100х100 м, уміння безпечно літати поряд з іншими дельтапланами в динамічних потоках.
1.5.3. Вимоги до кандидата на присвоєння кваліфікації пілота дельтаплану категорії С.
Категорія С пілота дельтаплану присвоюється на умовах, якщо кандидат:
а) має Свідоцтво пілота дельтаплану і відповідає вимогам кваліфікації категорії В;
б) має загальний наліт на дельтаплані понад 40 годин, у т.ч. не менше 2 польотів тривалістю понад 1 годину в термічних умовах;
має практичний досвід польотів не менш, ніж на п’яти різних стартах;
виконав не менше 150 польотів.
в ) засвоїв програму з дисциплін:
динаміка польоту дельтаплану;
міцність і конструкція дельтаплану.
д) продемонстрував уміння виконувати маневри, які дозволяють літати в термічних потоках, уміння безпечно літати поряд з іншими дельтапланами в термічних потоках, правильно розраховувати і виконувати посадку на майданчик 30х30 м.
1.5.4. Вимоги до кандидата на присвоєння кваліфікації пілота дельтаплана категорії D.
Категорія D пілота дельтаплана присвоюється на умовах, якщо кандидат:
а) має Свідоцтво пілота дельтаплану і відповідає вимогам кваліфікації категорії С;
б) має загальний наліт на дельтаплані понад 80 годин;
здійснив не менше 5 польотів по маршруту довжиною не менше 30 км,
виконав не менше 300 польотів.
аеронавігація;
повітряне право.
д) продемонстрував уміння літати в термічних потоках на відстань не менше 50 км, правильно розраховувати і виконувати посадку на непідготовлений обмежений майданчик, уміння користуватися аеронавігаційними і пілотажними приладами.
1.5.5. Вимоги до кандидата на присвоєння кваліфікації пілота дельтаплану категорії Е.
Категорія Е пілота дельтаплану присвоюється на умовах, якщо кандидат:
а) має Свідоцтво пілота дельтаплану і відповідає вимогам кваліфікації категорії D;
б) має загальний наліт на дельтаплані понад 300 годин;
здійснив один політ на відстань не менше 80 км,
аеродинаміка та динаміка польоту дельтаплану, загальна та авіаційна метеорологія.

д) продемонстрував уміння здійснювати безпечні польоти, не виходячи за експлуатаційні обмеження під час маршрутних та спортивних польотів.
1.6. Свідоцтва пілотів-інструкторів встановлюються двох категорій:
- категорія IA;
- категорія IB;
1.6.1. Категорія IA пілота-інструктора присвоюється на умовах, якщо кандидат:
а) має Свідоцтво пілота дельтаплану і відповідає вимогам кваліфікації категорії В;
б) має письмові рекомендації від трьох пілотів з категорією не нижче С;
в) здав заліки з дисциплін:
повітряне право;
авіаційна психологія і педагогіка.
1.6.2. Категорія IB пілота-інструктора присвоюється на умовах, якщо кандидат:
а) має Свідоцтво пілота-інструктора категорії IA;
б) має письмові рекомендації від трьох пілотів-інструкторів з категорією IA;
повітряне право;
1.7. Свідоцтво пілотів 2-містних дельтапланів встановлюються двох категорій:
- категорія ТА;
- категорія ТВ;
1.7.1. Категорія ТА пілота 2-містного дельтаплану присвоюється на умовах, якщо кандидат:
а) має Свідоцтво пілота дельтаплану і відповідає вимогам кваліфікації категорії С;
б) має загальний наліт на 2-містному дельтаплані не менше 5 годин;
здійснив на 2- містному дельтаплані не менше 20 польотів;
повітряне право.
1.7.2. Категорія ТВ пілота 2-містного дельтаплану присвоюється на умовах, якщо кандидат:
а) має Свідоцтво пілота 2-містного дельтаплану і відповідає вимогам відповідної кваліфікації категорії ТА;
б) має загальний наліт на 2-містному дельтаплані не менше 20 годин;
здійснив на 2-містному дельтаплані не менше 100 польотів;
(JWvG)

Frantsyz
1 разряд ;-)

Post by Frantsyz » Tue Jan 15, 2019 8:23 pm

Додаток 2
Всеукраїнська федерація дельтапланерного спорту України
Положення про громадську кваліфікаційну комісію ВФДСУ
1. Загальні положення
1.1 Громадська кваліфікаційна комісія (далі – Комісія) є органом ВФДСУ, що призначається Президією ВФДСУ з метою видачі свідоцтв пілотів дельтапланів та інструкторів ВФДСУ, ліцензій FAI, а також присвоєння їм кваліфікаційних категорій (рейтингів).
1.2 Комісія формується із членів ВФДСУ та діє на основі Статуту ВФДСУ, Положення про кваліфікацію пілотів дельтапланів, Положення про кваліфікацію інструкторів ВФДСУ, а також цього Положення.
2. Функції, мета і завдання Комісії
2.1 Прийняття рішень про видачу свідоцтв пілотів та ведення реєстру свідоцтв пілотів дельтапланів та інструкторів ВФДСУ.
2.2 Перевірка теоретичних знань та практичних навичок у кандидатів на отримання кваліфікаційних категорій (рейтингів) пілотів-дельтапланеристів та інструкторів ВФДСУ.
2.3 Підготовка щорічних звітів за результатами роботи Комісії, що надаються Президії ВФДСУ та Ревізійній комісії.
3. Керівництво та склад Комісії
3.1. Кількість членів Комісії не регламентується і встановлюється Президією ВФДСУ.
3.2 Склад Комісії:
- голова Комісії;
- секретар;
- члени Комісії.
3.3 Голова Комісії обирається на засіданні Комісії терміном на 1 рік та виконує координацію діяльності Комісії.
3.4 Секретар призначається головою Комісії. Секретар приймає заявки на отримання свідоцтв пілотів дельтапланів та інструкторів ВФДСУ.
3.5. За необхідності до участі у роботі Комісії можуть залучатися члени ВФДСУ, що не входять до Комісії.
3.6 Склад Комісії обирається Президією ВФДСУ та може змінюватися за її рішенням.
4. Порядок отримання свідоцтва пілота дельтаплана
4.1 Претендент на отримання свідоцтва подає заяву-анкету (Додаток 1) секретарю Федерації, який, за необхідності, звертається до ГКК за кваліфікацією.
4.2 На вимогу ГКК, до заяви-анкети додається відомість про здачу екзаменів на отримання відповідної кваліфікаційної категорії (Додаток 2).
4.3. У разі необхідності Комісія може вимагати додаткові матеріали (відеозаписи, фото, треки GPS тощо).
4.4. Рішення комісії заноситься у відповідний реєстр, і Секретар ВФДСУ на основі нього видає необхідні документи пілоту.
4.5 Керуючись кодексом ФАІ або статутом ВФДСУ, Комісія має право припинення або призупинення дії свідоцтва пілота дельтаплана. У такому випадку пілот має право оскаржити рішення ГКК, подавши заяву до Президії ВФДСУ.
5. Порядок отримання кваліфікаційних категорій
5.1. Кваліфікаційні категорії присвоюються відповідно до вимог Положення про кваліфікацію пілотів дельтапланів та інструкторів.
. Результати перевірки фіксуються у відомостях, які зберігаються у секретаря Комісії.
5.2. Категорії А, В (що відповідають SafePro 2, 3) можуть бути присвоєні будь-яким членом Комісії.
5.3. Категорії С, D, E (SafePro 4, 5); IA, IB (кваліфікації інструкторів ВФДСУ); TA, TB (кваліфікації пілотів тандемів) присвоюються на підставі голосування на засіданні Комісії за умови присутності не менше, ніж 2/3 її членів. Засідання Комісії може бути проведеним також в онлайн-режимі.
(JWvG)

Frantsyz
1 разряд ;-)

Post by Frantsyz » Tue Jan 15, 2019 8:24 pm

Додаток 3:
Статуси членів ВФДСУ а также порядок отримання членства в ВФДСУ.
1. Статуси членів ВФДСУ.
1.1 Статус «діючий» має член Федерації, що не має заборгованості перед нею. Він може отримувати від Федерації необхідні документи, сприяння у статутній діяльності, має право вибирати делегатів на Конференцію ВФДСУ, та бути обраним делегатом чи на керівні посади. В окремих випадках, рішенням Президії, статус «діючого» може надаватись будь-якому члену Федерації.
1.2 Члени Федерації, що не мають статусу «діючий», мають статус «пасив».
1.3 Оплата внесків встановлюється роздільно для наступних категорій:
«учльот» - студенти та особи, що навчаються польотам. Мають право на отримання свідоцтв пілота категорії А ( SafePro 2 ). Також члени Федерації, що не займаються польотами.
«фріфлаєр» - пілот, що не приймає участі у змаганнях. Має право отримувати свідоцтво пілота будь-якої категорії.
«спортсмен» - пілот, що приймає участь у змаганнях. Має право отримувати свідоцтво пілота будь-якої категорії та спортивні ліцензії ФАІ.
1.4 Члени Федерації, що не оплачували внески протягом деякого періоду, для отримання статусу «діючий» повинні оплатити внесок за неоплачені роки ( але не більше 2х років із урахуванням поточного ) у розмірі,відповідному категорії, яку він бажає отримати.
1.5 За заявою члена ВФДСУ, Президія може розглянути питання про скасування заборгованості перед ВФДСУ.

2. Порядок набуття членства:
2.1 Особа, що бажає вступити у ВФДСУ подає заяву ( додаток 1 ) на адресу Федерації.
2.2 Заяву розглядає Президія, рішення фіксує протоколом і повідомляє заявнику.
2.3 Новоприйнятому члену Федерації присвоюється статус «пасив», і він отримує право оплачувати внески та змінювати статус на інший.

3. Отримання свідоцтва пілота чи ІРРІ- карти:
3.1 Член Федерації, що бажає отримати свідоцтво пілота дельтаплану ( чи ІРРІ-карту ), повинен мати статус «діючий» і відповідати вимогам Положення про кваліфікацію пілотів дельтапланів та інструкторів.
3.2 Для отримання свідоцтво пілота дельтаплану ( чи ІРРІ-карти ) заявник подає заяву ( додаток 2 ) на адресу Федерації.
3.3 Секретар звіряється з реєстром, за необхідності передає документи на розгляд до ГКК, і по отриманні результату, видає посвідчення чи аргументовану відмову.

4. Отримання спортивної ліцензії:
4.1 Згідно правил ФАІ спортивна ліцензія зберігається в електронному форматі, згідно наданих списків від НАКів. ВФДСУ надає такі списки автоматично для тих пілотів, що відповідають вимогам п.4.3 . Перший список подається після збору внесків у березні місяці, наступні списки подаються по потребі.
4.2 Актуальні списки пілотів, що мають ліцензію від ВФДСУ можна переглянути на офіційному сайті ВФДСУ чи отримати, звернувшись до ВФДСУ.
4.3 Член Федерації, що що бажає отримати спортивну ліцензію ФАІ, повинен мати статус «діючий», категорію «спортсмен», і відповідати наступним вимогам:
4.3.1 мати кваліфікацію Safepro 4 або SafePro 5.
4.3.2 увійти до перших 2/3 фінальної таблиці результатів у змаганнях, де брало участь не менше 20 пілотів, з них не менше 10 пілотів, що мають національний рейтинг або рейтинг ФАІ і при цьому показати принаймні один результат з дальністю 30 км і більше.
4.3.3 задовольняючи умовам 3.1.1 та 3.1.2, пілот повинен також продемонструвати знання Спортивного кодексу ФАІ.
4.3.4 у випадку, коли пілот не задовольняє вимогам 3.1.1 - 3.1.4, або у президії виникають сумніви щодо можливості видачі йому ліцензіі, він має отримати рекомендацію Громадської Кваліфікаційної Комісії (ГКК). ГКК може вимагати будь-які додаткові відомості, що підтверджують кваліфікацію пілота (треки, рекомендації кваліфікованих пілотів тощо).
(JWvG)

-tyt--
МСМК ;-)))

Post by -tyt-- » Thu Dec 26, 2019 3:20 pm

ПРОТОКОЛ №20-12.2019
20.12.2019

Засідання Президії ВФДСУ

Присутні члени Президії: Марчук В., Козло Я., Червоненко А., Ткаченко В., Тарасюк І.
Член Ревізійної комісії: Бублик Є.
Представник Спортивної секції: Лисенко Є.

Голова – Марчук В.
Секретар засідання – Ткаченко В.

Порядок денний:
1. Затвердження рейтингу спортсменів-дельтапланеристів у 2019 р.
2. Затвердження складу збірної України на 2020 р.
3. Обговорення бюджету ВФДСУ на 2020р. та розміру членських внесків.

1. Слухали: Козло Я., Лисенко Є., Червоненко А. щодо заповнення таблиці рейтингу спортсменів-дельтапланеристів України за 2019 рік.

Склад спортсменів у рейтингу та зайняті ними місця не викликали заперечень у присутніх на засіданні президії. Рейтинг
опубліковано за адресою http://fds-ukraine.org/ranking/index.php?year=2019

Вирішили: Затвердити наданий рейтинг спортсменів-дельтапланеристів України за 2019 р.

2. Слухали: Козло Я., Червоненко А., Тарасюк І., Лисенко Є., Марчук В. щодо затвердження складу збірної України на 2020 р.

Запропонований склад збірної команди України з дельтапланерного спорту на 2020 рік не викликав заперечень у присутніх на
засіданні президії.

Вирішили: Затвердити збірну команду України з дельтапланерного спорту згідно положення про збірну у складі таких членів ВФДСУ.:

1. Лисенко Є.

2. Бублик Є.

3. Скірко О.

4. Темник Л.

5. Матвєєв О.

6. Бурлаченко Ю.

7. Козло Я. (резерв)

8. Мороз В. (резерв)

3. Слухали: Козло Я., Червоненко А., Ткаченко В., Тарасюк І., Марчук В., щодо cтану бюджету ВФСУ та способів його наповнення, a також пошуку шляхів сплати внеску FAI до ФАСУ.

Пропозиція залишити розміри членських внесків незмінними і сплатчувати федеративну частину внеска FAI за рахунок
членських внесків та спонсорських надходжень.

Вирішили: залишити незмінним розмір членских внесків для членів ВФДСУ у сумах:

- 700 грн для пілотів-спортсменів до 31 березня 2020 року і 800грн. після цієї дати.

- 400 грн для пілотів-фрифлаерів.

- 200 грн для пілотів-учльотів.

Секретар засідання Ткаченко В.В.
Wladimir Marchuk
Warbirds -tyt--(Technician Yearning for Troubleshooting)
55 IAP VVS

Frantsyz
1 разряд ;-)

Post by Frantsyz » Tue Mar 31, 2020 11:49 am

ПРОТОКОЛ №01-03.2020
20.03.2020 м. Київ
Засідання Президії ВФДСУ

Присутні:
Члени Президії – Марчук В., Ткаченко В., Козло Я., Червоненко А., Тарасюк І.
Члени федерації - Бурлаченко Ю., Мороз В., Єлдінов В., Лисенко Є.,

Голова – В. Марчук.

Порядок денний:

1. Затвердження Положення змагань «Кубок скаженого собаки» (КСС) 2020р.

1.Слухали: Козло Я., Бурлаченко Ю., Ткаченко В., Марчука В., Мороз В., Чер-воненко А., Єлдінова В., Лисенко Є., Тарасюк І., щодо затвердження Поло-ження ЗКУ 2020 р. у запропонованій редакції, а також зауваження від Тка-ченко В., Червоненко А., Мороз В., Козло Я.

Вирішили: прийняти та затвердити Положення ЗКУ 2020 р. з урахуванням всіх поправок (Додаток 1).

Секретар засідання Ткаченко В.В.

Додаток 1 до протоколу №01-03.2020 від 20.03.2020

ПОЛОЖЕННЯ - КСС-2020
1. Цілі та завдання
1.1. Кубок Скаженого Собаки (далі – КСС) проводиться з метою:
* широкого залучення пілотів-дельтапланеристів, у тому числі початківців;
* розвитку дельтапланерного спорту і його популяризації у державі;
* підвищення рівня майстерності спортсменів;
* відбору сильніших спортсменів до складу збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях;
* отримання пілотами національного рейтингу ВФДСУ;
* популяризації українського дельтапланеризму у світі;
* активізації навчально-тренувальної роботи у спортивних організаціях;
* підведення підсумків роботи у спортивних організаціях.

2. Терміни і місце проведення змагань
2.1. КСС проводиться з 21 березня до 27 вересня (включно) 2020 року на терито-рії України та світу. Останній день залікових польотів – 27 вересня.
2.2. До заліку приймаються маршрути, здійснені у всьому світі.
2.3. КСС проводиться згідно з цим Положенням, Правилами спортивних змагань з дельтапланерного спорту, Кодексом FAI.

3. Організація та керівництво проведенням змагань
3.1. Керівництво проведенням змагань здійснюють Міністерство молоді та спорту України (далі – Мінмолодьспорт) та Федерація дельтапланерного спорту України (далі – ФДСУ).
3.2. Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення КСС покладаєть-ся на головну суддівську колегію (СК), а також на самих учасників. Склад СК: Єв-ген Лисенко, Юлія Бурлаченко.
3.3. Контроль за роботою СК здійснює Рада пілотів, обрана учасниками КСС. Ра-да пілотів у складі трьох осіб обирається з зареєстрованих учасників до 1 квітня.
3.4. Відповідальність за планування, проведення та забезпечення польотів у залік КСС покладається безпосередньо на його учасників.
3.5. Офіційний сайт КСС: http://fds-ukraine.org/mdc/index.php

4. Учасники змагань
4.1. До участі у КСС допускаються спортсмени, що мають кваліфікацію не нижче за SafePro III.
4.2. Пілоти, що мають нижчу кваліфікацію, можуть бути допущені до змагань за рекомендацією Громадської кваліфікаційної комісії ВФДСУ.
4.3. Учасники КСС повинні мати CIVL ID. Пілоти, не зареєстровані у базі даних CIVL, повинні зареєструватися і отримати CIVL ID (http://civlrankings.fai.org/FL.aspx?a=308" target="_blank).
4.4. Кожен учасник повинен заповнити реєстраційну форму на сайті змагань: http://fds-ukraine.org/mdc/registration.php
4.5. На вимогу суддівської колегії учасники повинні надати:
* Діюче свідоцтво пілота з відміткою про кваліфікацію
* Поліс медичного страхування, що покриває випадки польотів на дельтапланах
* Треки польотів, протоколи змагань та інші документи, що можуть підтвердити кваліфікацію пілота
4.6 Кожен учасник - член ВФДСУ повинен сплатити членський внесок ВФДСУ "спортивний" до початку змагань.

5. Характер заходу.
5.1. КСС проводиться лише в особистому заліку.
5.2. Змагання проводиться у номінаціях:
* відкритий клас (клас 1, клас 5);
* спорт-клас (клас 1, лише щоглові дельтаплани);
* інші номінації (за бажанням та наявністю учасників).
5.3. Мінімальна кількість учасників у номінації – 3.

6. Програма проведення змагань
6.1. Перший день залікових польотів — 21 березня 2020 р.
6.2. Останній день залікових польотів — 27 вересня 2020 р.
6.3. Маршрут складається із початкової точки, кінцевої точки та поворотних пунк-тів маршруту (ППМ). Максимальна кількість ППМ для будь-кого маршруту — 3. Початкова, кінцева точки та ППМ обираються таким чином, щоб забезпечити ма-ксимальну кількість очок за виконану вправу. (Початкова та кінцева точки не обо-в'язково збігаються з точками старту та посадки).
6.4. Вправи, що розігруються у КСС:
* Вправа “Трикутник FAI” (“FAI triangle”) - трикутник, що відповідає визначенню трикутника FAI: найкоротша сторона становить не менше 28% довжини трикутни-ка.
* Вправа “Плоский трикутник” (“Flat triangle”) - трикутник, який не відповідає визна-ченню трикутника FAI;
* Вправа “Політ на відкриту дальність” (“Free flight”) - відкрита дистанція, маршрут, що не відповідає визначенню трикутника. Може містити до 3-х ППМ.
6.5. Трикутником може вважатися маршрут, у якому дистанція між початковою та кінцевою точками складає менше 20% від довжини маршруту.
6.6. До заліку приймаються маршрути з дистанцією не менше 15 км.
6.7. Учасники зобов’язані надати треки залікових польотів СК протягом 14 днів після виконання польоту.
6.8. Способи надання залікових треків:
* опублікувати на сайті xcontest.org з відповідним коментарем;
* відправити на пошту судді evgen.lysenko_равлик_gmail.com;
* опублікувати посилання на трек на форумі «Небо для всіх»
* надати посилання на трек будь-яким іншим зручним способом.
6.9. До заліку КСС не приймаються польоти, виконані у рамках інших офіційних змагань.
6.10. Пілот отримує від СК підтвердження надходження треку. У разі, якщо таке підтвердження не надійшло, - трек не прийнятий, і пілот повинен зв’язатися із СК повторно.
6.11. Надані результати враховується СК протягом 14 днів з дати надходження. Проміжні та фінальні результати публікуються на офіційному сайті змагань.

7. Безпека та підготовка місць проведення змагань
7.1. Кожен пілот-учасник КСС особисто відповідає за підготовку стартового май-данчика, справність свого обладнання та стан здоров’я.
7.2. Учасники повинні дотримуватись правил використання повітряного простору країни, у якій здійснюються польоти.
7.3. Польоти без використання рятувального парашуту та шолому забороняють-ся.
7.4. Пілоти зобов’язані дотримуватись правил розходження у повітрі згідно Кодек-су FAI.
7.5. Наявність медичного страхування, що враховує заняття дельтапланерним спортом, обов’язкова.

8. Умови визначення першості, нагородження переможців
8.1. КСС вважається розіграним за наявності результатів від мінімум 5 пілотів.
8.2. Номінація вважається розіграною за наявності результатів від мінімум 3 піло-тів.
8.3. Кількість залікових польотів учасників необмежена.
8.4. До фінального заліку йдуть 4 найкращі результати кожного пілота.
8.5. Формула розрахунку очок за вправу:

P = L * k,

де L – пройдена дистанція у км;
k – коефіцієнт вправи, що має значення:
1 – для вправи “Політ на відкриту дальність”;
1,2 – для вправи “Плоский трикутник”;
1,4 – для вправи “Трикутник FAI”.

8.6. Результати округлюються до двох десяткових знаків.
8.7. Початкова, кінцева точки та ППМ визначаються автоматично системою XContest. У разі, якщо, на думку, пілота, обрані точки не забезпечують отримання максимально можливого результату, пілот може визначити ці точки самостійно та повідомити про це СК.
8.8. Вимоги до треків:
* Трек повинен містити запис висоти (GPS або барометричної);
* Максимальний інтервал запису треклогу – 60 с;
* Допускається не більше двох розривів треклогу тривалістю не більше 15 хв.
8.9. Переможцем КСС (номінації КСС) вважається учасник, який набрав найбіль-шу суму очок за результатами кращих 4-х маршрутів.
8.10. Якщо сума очок однакова, найкращим буде учасник, що виконав менше за-лікових польотів.
8.11. Переможці КСС та номінацій нагороджуються медалями, грамотами та при-зами.

9. Умови фінансування заходів та матеріального забезпечення учасників
9.1. Витрати на організацію та проведення Кубку України здійснюються за раху-нок Мінмолодьспорту відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2020 рік та за рахунок залучених ФДСУ позабюджетних надходжень.
9.2. Витрати на відрядження учасників змагань здійснюється за рахунок організа-цій, що відряджають.
9.3. Стартовий внесок учасника КСС складає 300 грн при сплаті до 01.04.20 та 350 грн при сплаті після 01.04.20.
9.4. Участь студентів та аспірантів денної форми навчання – безкоштовна.

10. Протести. Скарги.
10.1. При незгоді з результатами роботи СК пілоти можуть подавати скарги та протести протягом 3-х днів після оприлюднення проміжних результатів.
10.2. СК разом з Радою пілотів дають відповідь на протест протягом 7 днів після його надходження.
(JWvG)

Post Reply